Румънският президент Клаус Йоханис отиде на работа с велосипед, включвайки се в

...
Румънският президент Клаус Йоханис отиде на работа с велосипед, включвайки се в
Коментари Харесай

Румънският президент отиде на работа с велосипед

Румънският президент Клаус Йоханис отиде на работа с велосипед, включвайки се в акцията " Зелен петък " за понижаване на замърсяването на въздуха, оповестява телевизия Диджи 24.

" Дойдох на работа с велосипед, тъй като желая да бъда част от акцията " Зелен петък ", която намирам за доста добра ", заяви румънският държавен глава, откакто дойде в президентския замък Котрочени.

Той прикани румънците да оставят персоналните си коли вкъщи и да употребяват колело или публичния превоз, или даже да вървят пешком, тъй като е здравословно.

" Пътуването с велосипед е доста здравословно, движиш се доста по-лесно в трафика и пристигаш съвсем толкоз бързо на работа, колкото в случай че си с персонален автомобил ", разяснява президентът. Въпреки че нямаше шанс с хубаво време, Йоханис сподели, че " малко дъжд не е навредил на никого ", отбелязва Диджи 24.

Редица високопоставени държавни представители решиха да не употребяват персоналните си коли и да отидат на работа с велосипед или с публичния превоз, посочва Диджи 24.

Кампанията " Зелен петък " стартира през март и предизвиква потреблението на различни средства за превоз за понижаване замърсяването на въздуха. Организаторите се надяват, че до края на годината минимум един на четирима чиновници ще идва на работа в последния работен ден от седмицата пешком, с колело или с градския превоз, отказвайки се от колите най-малко за един ден.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР